Posted in Golv, Matsal

Bord av gamla golvplankor

Fredrik har gjort ett bord av gamla golvtiljor. Vi har jättefina orörda golvplankor. Ser gamla och slitna ut. Dock känns det inte hygieniskt att använda de till ett matbord. Vi valde att använda de gamla golvtiljorna som vi hyvlat. Känns gott i miljösjälen att återanvända 100 år gammalt golv.

IMG_5441

Vi funderade kring normal matbordsbredd och landade i 880 mm. Bordets längd 2000. Vi tror att det kommer passa golvytan som finns. Det bästa med egentillverkat, man får efter eget önskemål.

Vi har funderat hur vi skulle lösa benen. Många väljer en krysslösning. Vi tycker det andas utemöbel. Vi har även funderat kring att låta plåtslagaren fixa något. Men till slut bestämde vi oss för denna lösning:

IMG_5460

Göra en ram av virke som vi skruvar fast i bordsskivan. Benen blev 750 mm höga. Tydligen en normal matsalbordshöjd. Benen har fått en lasyr, silvergrå. På undersidan har vi satt en tvärbräda för att inte golvtiljorna ska gå isär. Golvtiljorna är spårade på långsidorna. Där har vi satt en “skarvkil” som håller ihop brädorna. Vi har även satt trälim på den kilen.

IMG_5451
href=”https://nederbyn.files.wordpress.com/2015/02/img_5467.jpg”>IMG_5467

Och tänk så bra det blev! Superdupernöjd! Tycker Fredrik kan bli bordssnickare på heltid. Försökte få han att lägga ut en annons om bord på blocket. Jag tänker ju business om allt. Han var inte lika exalterad som jag.

IMG_5459

IMG_5457

IMG_5458

IMG_5473

<a

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s