Posted in Uncategorized

Förlossningstankar

  

Den här foten bor i Nederbyn. Jag är som en vandrande brandsläckare med tanke på all vätska jag bär. 

I ca 3 veckor har jag haft ett blodtryck med ett undertryck mellan 90-100 för att nu vara uppe i 105. Emellanåt har jag haft protein i urinen. Vilket är ett tecken på havandeskapsförgiftning. Risken då är att bebis inte får syre så man ska vara uppmärksam på fosterrörelser. Jag mår kanon. Dvs har ingen huvudvärk, illamående eller magvärk. Eller vad är betydande magvärk eg? Jag är gravid. Klart man känner magen ibland. 

Under de här veckorna har jag varannan var tredje dag gått på blodtryckskontroller. Vid de tre senaste tillfällena har jag blivit beordrad upp till Ackis för bedömning. Jag har blivit inkopplad i CTG och varje gång varit beredd på att bebis hjärta slutat slå och mentalt varit beredd att förlösas. 

Jag har blivit hemskickad varje gång. Bebis mår bra. Tack och lov. Jag mår för bra. Är du säker på att du inte har ont i magen? Ont i huvudet? Eller mår illa? Du borde det. Mina värden är inte bra och igår fick jag lämna sjukhuset med orden, vi oroar oss för att ditt höga undertryck ska ge dig en hjärnblödning, men vi avvaktar medicinering. Du ska vila! Jag mår bra fysiskt, men ansvaret att känna efter att en liten krabat i magen mår bra gör mig psykiskt störd. Snittar typ 5 timmars sömn per natt och undrar om jag kommer vara förberedd för det maratonlopp som stundar. 

Och Fredrik är så fin. Jag är inte så bra på att vila. Någon form av odiagnostiserad ADHD eller nåt. Men nu vilar vi tillsammans. Fortfarande pisstråkigt. Men att tråka tillsammans gör det iaf lite roligare. 

Och message to bebis! Mamma längtar efter dig och kommer aldrig förlåta sig själv om hennes höga blodtryck påverkar dig och hon inte känner det! Så ska vi säga att du kommer ut nu då. Deal? 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s